Meer Performance van je Beurs Team!

Echt waar, zelfs de meest ervaren verkopers hebben wel eens last van koudwatervrees wanneer ze op een beurs staan. Op de beurs werken de basisregels namelijk net even anders. Je bent niet op je eigen terrein en je bent ook niet op het terrein van de klant. Stiekem begin je soms zelfs even te twijfelen aan je vaardigheden. Klanten aanspreken die je toch al regelmatig ziet, is een stuk safer dan de prospect van wie je niet weet hoe die gaat reageren.

Daar sta je dan.
In de schijnwerpers.
En al je collega’s kunnen live zien hoe goed jij echt bent.
Het zweet breekt je uit.

Herkenbaar toch? Gelukkig maar, want in die herkenning ligt een opening naar verbetering. Wat ik regelmatig tegenkom is juist ontkenning. Of misschien nog wel erger, onwetendheid. Na het geven van een beurstraining breng ik altijd even een bezoek aan de beurs van die betreffende klant. Even op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen in de branche, kijken of de medewerkers die ik heb getraind ook in de praktijk toepassen wat ze geleerd hebben. Soms spring ik zelf even bij om de druk op de stand te houden en leads te genereren.

Helemaal leuk wordt het als je dan even bij de directe concurrent langsloopt en daar constateert dat er amper bezoekers zijn in de stand. Niet raar als je observeert dat niemand pro actief in het gangpad wordt aangesproken, maar dat de beursteam pas in actie komt als de bezoeker zelf in de stand stapt. Even een praatje maken.

“Goede beurs gehad?”
Jazeker, we hebben al heel veel aanloop gehad!
“Ook nog handel geschreven?”
Nee, dit is een relatiebeurs.
“Dan heb je toch wel een paar leads gegenereerd?
Jazeker een heleboel zelfs, al meer dan 40!
“Da’s dan een redelijke dag!?”
Nee, over alle vier de dagen ……

Ik heb maar niet verteld dat ‘mijn’ beursteam over dezelfde periode bijna hun doelstelling van 200 leads hadden gehaald. Met minder mensen.

Gun jezelf en jouw beursteam daarom veel trainingstijd voorafgaand aan een beurs. Met een externe trainer mag, maar zelf kun je ook al veel aan de performance doen. Oefen op specifieke doelstellingen en situaties voor de beurs. Je zult wellicht niet die 400% verbetering halen, maar 30-50% meer resultaat zit er zeker in. Minstens.

Bovendien doe je heel veel bezoekers, die proactieve standteams echt wel kunnen waarderen, een groot plezier. Waarom? Omdat ze uiteindelijk minder gestalkt worden met “Kan ik u helpen?”, maar juist beter geïnformeerd weer terugkeren op de zaak!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *