High Impact Communicatie!

Terwijl ik afgelopen week even koffie zat te drinken en wat stukken zat door te nemen op een terras in het centrum van Almere, ving ik terloops een gesprek op tussen een klant en een serveerster. De klant bestelde een cappuccino en wilde daar wel wat lekkers bij nemen en vroeg de serveerster wat ze hem kon aanbevelen.

De reactie van de serveerster was op zijn zachtst gezegd nogal verbijsterend, met een kille afstandelijke stem en een verveeld gezicht somde ze op wat ze zoals hadden. De klant dacht even na en twijfelde toen tussen de huisgemaakte appeltaart of een soes. Kennelijk duurde dat de serveerster iets te lang want met een diepe zucht zei ze ‘denkt u maar even na, kom zo terug’ en liep sjokkend weg.

Nou hoor ik u denken ‘is dat zo bijzonder dan?’ en dan is mijn reactie ‘neen, helaas niet’.

Dit voorval staat niet op zichzelf maar als je goed oplet en om je heen luistert dan merk je dagelijks dat er een sfeer in de BV Nederland hangt die er op wijst dat we ‘er eigenlijk helemaal geen zin in hebben’. Je merkt dat aan de telefoon, in de winkels en bij bedrijven op allerlei verschillende afdelingen, en dat hoeft echt niet! Medewerkers realiseren zich te weinig dat de klant geen onderbreking is maar de zin en het doel van het werk wat je doet. EEN KLANT IS ALTIJD PRIORITEIT NUMMER 1 met hoofdletters en vet geschreven.

Klantgericht werken is al lang niet meer voldoende om klant-enthousiasme te creëren. We willen immers graag dat je klant zo blij is met jouw product of dienst dat zij/hij jou in alle gevallen zal aanbevelen bij anderen. het gedrag van uw medewerkers heeft een grote invloed op de beleving van uw klant, de daarbij behorende manier van communiceren is de kers op de taart. Heeft u met uw team dat stadium al bereikt? Als het antwoord ‘ja’ is dan hoeven wij elkaar niet te ontmoeten en heeft u uw zaakjes geweldig voor elkaar.

Als u denkt dat in uw organisatie nog wel enkele slagen te maken zijn om de interne samenwerking te verbeteren en de klantgerichtheid positief te beïnvloeden dan kom ik graag een kop koffie drinken om de situatie eens vrijblijvend te bespreken en te adviseren welke opties en mogelijkheden in uw situatie verstandig zijn om uw klanten weer tot echte ambassadeurs te promoveren.

Tenslotte gaat het altijd om het resultaat!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *