Gun je Verkoopteam om te Scoren in de tweede helft!

De eerste helft van 2016 zit erop. In juli gaat zo ongeveer de helft van Nederland in een soort op-weg-naar-de-vakantie reactieve modus. Vooral de zaken afwerken en opruimen zodat we na de vakantie weer met een frisse start kunnen beginnen.

Om te kunnen scoren in de tweede helft van 2016 ben je te laat als je na de vakantie nog eens op gaat starten. Verkopers vergaten dan vaak dat ze nog maar vier maand hebben. Voor je op gang bent is het half september en half december gaan we naar het-is-bijna-oud-en-nieuw.

Gun je Verkoopteam dan ook dat ze, voor de vakantie begint, alles al voorbereid hebben om vanaf dag 1 weer te scoren zodat ze hun doelstellingen gaan halen. Organiseer op korte termijn een dag of dagdeel waarin ze hun Persoonlijke Activiteiten Plan voor de tweede helft gaan aanscherpen.

  • Heb ik mijn halfjaar tussendoel bereikt?
  • Hoeveel orders moet ik nog binnenhalen om mijn jaar doelstellingen te halen?
  • Hoeveel gewogen opdrachten heb ik in de pijplijn voor de tweede helft?
  • Hoeveel offertes moet ik nog uitbrengen om de resterende orders binnen te halen?
  • Hoeveel bezoeken moet ik dan, voor de vakantie nog, afleggen om zoveel offertes te halen?
  • Hoeveel klanten en prospects moet ik dan de komende weken nog bellen om zoveel bezoeken te kunnen scoren?
  • Welke activiteiten moet ik daarvoor op hele korte termijn gaan nemen?
  • Met wie moet ik dan wat volgende week al besproken hebben?

Kortom, Scoren in de tweede helft begint met welke acties ga ik vandaag nog doen!

Heel veel succes en plezier daarbij. En als je tips of hulp nodig hebt, durf gerust te vragen!